Vad är Virtual Reality?

Viritual Reality även förkortat VR är en teknik som stimulerar verkliga eller påhittade miljöer genom spelarens närvaro och interaktion. Detta kan upplevas genom VR glasögon. På detta sätt kan du spela olika VR-spel, se på VR-filmer men även besöka olika platser o världen som gjorts till VR.VR glasögon finns i många olika modeller och även i många olika prisklasser. Det finns även olika för olika ändamål.

Använd VR glasögon till telefonen

Få en spännande upplevelse med hjälp av din mobiltelefon och dina VR-glasögon. Kombinationen av VR glasögon och appar i din mobiltelefon låter dig utforska nya platser som kommer kännas som din nya verklighet. Spela något spännande 3D spel eller titta på någon intressant 3D film. VR glasögon finns för de flesta typer av mobiltelefoner, så det är inte svårt att hitta för att upptäcka en spännande VR värld

Tekniken bakom VR glasögon

Det finns en skärm inuti VR glasögonen. På denna skärm visas en digital världs såsom exempelvis en spelmiljö. När du rör på ditt huvud så reagerar olika sensorer på dina rörelser och speglar tillbaka dem i den digitala VR miljön. VR konceptet handlar om att skapa en virtuell verklighet. Det finns VR  för olika ändamål såsom telefon, playstation och dator. Beroende på vilka som du väljer, så ser tekniken olika ut.