2 numera klassiska MMORPG-spel

MMORPG står för “Massively multiplayer online role-playing games”. Det är spel där hundratusentals person över hela världen kan spela tillsammans eller mot varandra. Världarna är gigantiska och byggs hela tiden på. För att spela online och delta i kampanjer och liknande behöver du en prenumeration.

Den första, som gav MMORPG ett namn i spelvärlden, är World of Warcraft. Den stora fantasyvärlden bygger på flera raser och miljöer. Du kan delta i stora kampanjer med andra spelare och försöka förgöra en av de stora bossarna. Eller så kan du äventyra på egen hand och lära känna folk på gatan eller delta i dueller. Den ombytliga miljön, de olika uppdragen och mångfalden i spelet har gjort det gigantiskt. I dagsläget finns det en del konkurrenter som tävlar om kunderna men under sin storhetstid 2010 hade de över 12 miljoner spelare. Nu ligger siffran närmare 4-5 miljoner.

Nästa storsäljare är Skyrim. Det är en uppföljare till Oblivion. Huvudmålet är att döda Alduin, en gigantisk drake som man förutspår kommer att sluka jorden. Du får välja mellan olika raser och karaktärer. Genom att döda en drake får du förmågan att i princip tala deras språk och använda din röst som ett vapen. Huvudhandlingen bygger åtminstone på detta, men många spelare väljer att dra ut på spänningen genom att göra utföra sidouppdrag och bygga upp sin karaktär.